About us

Dance group COUNTRY ARIZONA is part of STUDIO KORAK dance school from Slovenia.

Love for country music and country dance unites us since August 2013, and in the last few years our big passion is Catalan Country Line Dance.

If you want to be part of our dance group you can join us in Kranj and Ljubljana where we dance with our dance teacher and choreographer Jurka Blazko (Maestra Country Dance), but you can also join us in Maribor on our dance courses with dance teacher Sabina Draganič.

We love Country music … we love Country Line Dance … we love Catalan Style!

 

 

COUNTRY ARIZONA Catalan Style

JURKA BLAŽKO - Maestra Country Dance

COUNTRY ARIZONA

Plesna skupina COUNTRY ARIZONA je svojo pot pričela v Studiu Korak, ki na področju širše Gorenjske deluje že več kot 15 let.

Ljubezen do Country glasbe ter želja po osvajanju novega znanja, sta plesno učiteljico in koreografinjo, Jurko Blažko iz Studia Korak, popeljala do ideje, da se preizkusi tudi na področju Country Line Dance ... in tako je bila na Domačiji Pr`Brodarju, sončnega Avgusta 2013, na plesni oder postavljena COUNTRY ARIZONA.

… in ker, Country Line Dance pomeni povezovanje in druženje, smo svojo ljubezen do te zvrsti plesa razširili tudi na nove lokacije.

Z nami lahko zaplešte pravi Country Line Dance – Catlan Style v Kranju, Ljubljani in Mariboru ..v prihodnosti mogoče tudi v vašem kraju ... pustite se presenetiti!

ZAKAJ COUNTRY LINE DANCE? 

Odgovor je precej enostaven ... Country Line Dance združuje plesalce izven meja plesne dvorane, lahko bi celo trdili, da povezuje plesalce celega sveta. Tu leta niso pomembna, plesno predznanje ni potrebno, ne tekmujemo, ampak enostavno plešemo in se družimo. Country Line Dance v svojem bistvu ni namenjen nastopanju ali tekmovanju, temveč pomeni aktivno druženje v plesu – plesni vadbi, ki nam ponuja obilo plesnih užitkov … lahko pa tudi prave plesne izzive!

In ZAKAJ Catalan Style? … ker zagovarja izključno »pravo« Country glasbo in je zvrst, ki je pisana na kožo tako ženski, kot tudi moški populaciji plesalcev. Smo pač pravi "kantrijaši".

VEČ O NAS ...

COUNTRY ARIZONA sledi smernicam na področju Conutry Line Dance in svoje znaje dopolnjue pri priznanih koreografih in plesalcih, kot so: Adriano Castagnoli, David Villellas, Virginie Barjaud, Mario & Lilly Hollnsteiner, Bruno Moggia in še mnogih drugih.

Na naših plesnih tečajih se boste spoznali s plesno teminologijo in metodiko poučevanja, ki je značilna za to zvrst plesa in nam je v veliko pomoč pri hitrejšem in lažjem učenju novih plesov,

Z namenom podajati vadečim pravo znanje iz Country Line Dance se je plesna učiteljica Jurka Blažko odločila nadgraditi svoje znanje pri priznanem plesnem učitelju in koreografu Adrianu Castagnoli ter pridobila naziv MAESTRO COUNTRY DANCE 2 (Diploma oro).

 

Poleg strokovno vodenih tačajev se COUNTRY ARIZONA lahko pohvali tudi z lastnimi koreografijami,  katerih avtorica je plesna učiteljica in koreografinja Jurka Blažko:

 

NEON RAINBOW,

MEMORIES,

MAMA´S SON,

NIGHT LIFE,

COTTON JOY,

AMEN,

LOVE IS A MIRACLE,

TWO OF US,

STRAIGHT TO YOU,

BE STRONG,

REAL MESS,

57´Chevrolet,

JUST RUN,

DO YOU THINK ABOUT ME,

GOODBYE COMING,

DON´T BE FAKE,

LOVE WILL BE ENOUGH

FIRST DATE

MR. BROWN EYES

BACK TO YOU

CELEBRATE

DREAM OF ME

ONE DAY (Rest in peace dear friend)

... seznam se bo vsekakor nadaljeval. 😀

KAJ NAŠI EKIPI POMENI COUNTRY DANCE?

Aktivno druženje, osvajanje novih plesov in predvsem veliko dobre volje, zabave in smeha. Organiziramo Country dogodke in se z veseljem udeležujemo Country dogodkov / festivalov doma in v tujini, spoznavamo nove plesne prijatelje in kar je najpomembneje … da vse to počnemo z NASMEHOM! 

COUNTRY ARIZONA Catalan Style Slovenia

Country Arizona_on tour

Country Arizona_Oddaja O